Berith og Carsten

21 børn efter ægteskabsdialogweekend

"To, der vandrer hver sin vej, Herre, led dem samme vej”. (DDS 706)

Denne salme sang vi ved vores bryllup. Jeg troede dengang ikke, at vi skulle erfare, at vi som ægtepar kunne gå så meget hver for sig. Mærke ensomheden i ægteskabet – og følelsen af at være alene, selv om vi sov i samme seng.

Vi vidste overhovedet ikke, hvad ÆgteskabsDialog var, men vi havde snakket om et eller andet, for vores ægteskab krævede et vitaminindskud. Det blev et tilfælde, som gjorde at det blev ÆgteskabsDialog, som vi kom af sted til – men det har vi sandelig kun været taknemmelige for.

Sammen med disse linier fra salme 706, kom der til at stå et stor SAM, efter vores weekend. Vi oplevede på weekenden, at vi fik mere samvær, samliv, samarbejde, sammenhold i samfund med Gud. Vi måtte pludselig lade maskerne falde og give hinanden, hvad vi skyldte hinanden. Ærlighed og oprigtighed – men det var bare så svært at sætte ord på. Det bedste var, at vi fandt gløden og fik et værktøj med hjem, som gennem træning, nok skal gøre vores ægteskab endnu dybere og varmere.

Vi sidder med en længsel efter at komme af sted igen. Væk fra hus og hjem. Væk fra hverdagens forpligtelser og være sig selv og hinandens 100 %. Vi fik nyt håb. Ikke fordi at dialogen var smertefri, men vi oplevede, at det lettede at tage fat om roden. Rammerne omkring dialogen var trygge og derfor turde vi godt vove os ud på det dybe og farefulde. Vi gjorde det med en længsel efter at finde vores egen og den andens værdi. Vi vidste, at vi var værdifulde for hinanden, men vi var ikke opmærksomme på, hvor let denne værdi kunne forsvinde, når den blev misligholdt.

Det giversind, som gennemttrængte weekenden, gjorde et stort indtryk på os. Vi blev berørt af oplægsholdernes involvering og engagement. Det smittede af på os, og gav og lyst til at dyrke samværet med hinanden. Søndag aften, da weekenden var slut kunne vi næsten ikke vente med at fortælle andre om den oplevelse, som weekenden var blevet for os.

Vi har virkelig håb om, at alle vores familie, venner og bekendte kommer af sted på sådan en weekend – uanset alder. Det er den bedste gave vi kan give andre.

Nu er vi bare så utrolig spændte på, hvordan vennerne reagerer på vores tilbud om at passe deres børn, hvis de tager af sted på ægteskabsdialog-weekend.

Pt. kan vi få 21 børn på besøg...

Berith og Carsten Ostersen, Herning

Image description